Zoek

Verduurzaming woningvoorraad

18 Oktober 2016 - Gratis Webinar

Verduurzaming woningvoorraad met lucht/water warmtepomp

Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is de komende jaren de grote opgave voor woningcorporaties. In 2020 moeten huurwoningen in Nederland gemiddeld een energie-index van 1,25 hebben en in 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Van de vele mogelijke maatregelen voor verduurzaming blijkt een lucht/water warmtepomp het meest eenvoudig uit te voeren met de hoogste resultaten qua energiebesparing, EPC-verbetering én gunstige subsidiemogelijkheden.

 

Bekijk hieronder webinar gratis terug

 

Aan de orde komen

  • Het Energieconvenant voor de corporatiesector met de veranderde wet- en regelgeving waarbij voor huurwoningen geen gebruik meer wordt gemaakt van het energielabel maar van een energie-index.
  • De stimuleringsregelingen Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP).
  • De werking en voordelen van een lucht/water warmtepomp voor all-electric en hybride oplossingen.
  • Een dit jaar door Woningstichting Kleine Meierij uit Rosmalen gerealiseerd project waarbij tien zorgwoningen in Heeswijk-Dinther zijn verduurzaamd met een AWB GeniaAir Hybride systeem voor verwarmen en warmtapwater.

 

Sprekers

Technisch Project Adviseur Hans Wiessner van AWB zal ingaan op het Energieconvenant, de stimuleringsregelingen en de werking van het AWB GeniaAir systeem, waarmee een reductie op primaire energie en CO2 tot wel 40% en een besparing op energiekosten tot wel 35% kan worden behaald.

Commercieel Manager Ben Goossens van Kemkens Installatiebedrijf gaat in op de technische realisatie van het project waarbij de woningen zijn losgekoppeld van de collectieve installatie, het hybride systeem is geplaatst in de berging en op het platte dak en de radiatoren zijn vervangen door LT radiatoren.