Zoek

Subsidies

Subsidie maakt de GeniaAir nog aantrekkelijker!

Ook de komende jaren komen er tientallen miljoenen euro’s aan subsidie beschikbaar voor duurzame producten. Dit maakt de aanschaf van een duurzame installatie nog aantrekkelijker. Zo kan iedereen profiteren van de voordelen van een duurzame installatie tegen een goede prijs.

 

Met een duurzame verwarmingsinstallatie bespaart u kosten door het gasverbruik van uw woning te minimaliseren en de CO2-uitstoot te verlagen. Hiermee bespaart u flink op uw energierekening en draagt u bij aan een beter en gezonder milieu.

 

De bestaande stimuleringsregelingen zijn de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP) en Energieprestatievergoeding (EPV). In alle gevallen het allerbelangrijkste: de subsidies moeten, voor de zakelijke aanvrager, vooraf aangevraagd worden.

 

Subsidieregelingen zijn onderhevig aan wijzigingen. Kijk altijd voor de actuele eisen op de websites van de betreffende instanties of neem contact met ze op. AWB is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in de regelgeving.

 

ISDE - www.rvo.nl/isde

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is er zowel voor particulieren als voor zakelijke gebruikers. Voor beide gelden verschillende voorwaarden en eisen. Zakelijke aanvragers zijn bijvoorbeeld zelfstandig ondernemers, bedrijven, verenigingen van eigenaren (VVE’s), woningcorporaties, ondernemers in de land- en tuinbouw, maatschappen, stichtingen en verenigingen.

 

Op dit moment kan een zakelijke aanvrager subsidie krijgen voor een deel van de investeringskosten bij de aanschaf van één of meer:

  • Warmtepompen
  • Zonneboilers

De ISDE kan worden aangevraagd wanneer bijvoorbeeld een corporatie van plan is één of meerdere apparaten aan te schaffen, die voldoen aan de (technische) eisen. Bijvoorbeeld de aanschaf van twintig zonneboilers en twee warmtepompen met voor beide onderdelen een aparte subsidieaanvraag. Daarbij gelden dan voorwaarden als:

  • Het apparaat wordt in Nederland geïnstalleerd
  • U bent eigenaar van de investering
  • U mag het apparaat niet binnen een jaar na de datum van de subsidievaststelling verwijderen
  • U neemt het apparaat binnen 12 maanden na de goedkeuring (verlening) van de subsidie in gebruik
  • Enzovoort, zie hiervoor website www.rvo.nl/isde

 

Subsidieregelingen zijn onderhevig aan wijzigingen. Kijk altijd voor de actuele eisen op de websites van de betreffende instanties of neem contact met hun op. AWB is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in de regelgeving.