Zoek

2. Dynamische Systeem Intelligentie (DSI)

2. Dynamische Systeem Intelligentie (DSI)

De DSI (Dynamische Systeem Intelligentie) berekent continu de hoogste energie- en kostenefficiëntie: gas via het HR-toestel of lucht (en elektra) via de warmtepomp. Deze formule is gebaseerd op COP (Coefficient Of Performance) en de ingegeven energieprijzen. Voor de gemiddelde zachte temperaturen wordt de warmtebehoefte volledig verzorgd door de warmtepomp. Voor de lage temperaturen schakelt het systeem op basis van de DSI tussen het toestel en de warmtepomp. Als de opbrengst van de warmtepomp niet toereikend is door extreem lage buitentemperaturen, komt ook het toestel in bedrijf.

COP

Coefficient Of Performance (COP) geeft de energieprestatie van de warmtepomp weer. Zo heeft de GeniaAir een opgenomen elektrisch vermogen van 1,1 kW en een afgegeven verwarmend vermogen van 4,7 kW bij een COP van 4,7 (A7/W35 NEN 14511).

Energieprijzen

Tijdens de eerste ingebruikname wordt de energie-efficiëntie coëfficiënt ingegeven. Deze ratio is gebaseerd op de huidige energieprijzen. Voor de bepaling van de ratio worden de gemiddelde leveringskosten, energiebelasting en BTW meegenomen.

Weergave energieprestatie

Het is mogelijk om de status van alle losse systeemcomponenten en de energieprestatie van het totale hybride systeem op het scherm van de ExaMaster uit te lezen. Deze indicator is gebaseerd op de energieprestatie van de laatste 24 uur en kan variëren tussen A, B, C of D (A=uitstekend, B=zeer goed, C=goed en D=normaal).

Schema kantelpunt - AWB

3. Labelverbetering

Verbeter het energielabel van een woning met de GeniaHybrid.