Zoek

11 NOM woningen te Leek met GeniaAir systeem

Op de Houtwal te Leek zijn door Woonstichting Wold & Waard 11 NOM woningen gerealiseerd met het GeniaAir All electric systeem.

De NOM-woningen zijn zeer energiezuinig en wekken energie op door zonnepanelen. De woningen zijn voorzien van een warmte-terug-win unit en extra hoge isolatiewaarden. Op de begane grond en verdieping is vloerverwarming. Koken gaat elektrisch.

Via meters wordt de opgewekte hoeveelheid duurzame energie voor warmte, warm tapwater en het gebruik weergeven. Deze slimme meters zijn niet alleen in de woning maar ook op afstand uitleesbaar. De huurders hebben zelfs inzage in de gegevens via www.mijnenergiebundel.nl. Daarnaast krijgen ze ook van Wold & Waard een overzicht. De NOM-woningen worden zo gebouwd dat er jaarlijks net zoveel energie kan worden opgewekt als verbruikt.

Over Wold en Waard

Bij Wold en Waard draait het niet alleen om het huis. "Wij leveren ook een bijdrage aan de woonomgeving en kijken naar duurzame oplossingen".

Bij uitvoering van werkzaamheden aan en renovatie van projecten kiezen ze voor energiebesparende middelen. De All electric oplossing van AWB met de GeniaAir lucht/ water warmtepomp past precies bij deze visie.