Zoek

10 Luxe nieuwbouw woningen voorzien van GeniaAir Hybrid

In Zegschans - Zoetermeer wordt er aan een nieuwbouw project gewerkt van 10 luxe woningen. Het project dat zich bevind aan de historische dijk route tussen Zoetermeer en Benthuizen straalt het historische karakter nog goed uit.

 

Met het oog op de toekomst hadden 6 van de 10 toekomstige bewoners de behoefte voor een duurzame installatie voor warmte opwekking. In overleg met de installateur DerWort Loodgieters BV uit Delft is er gekozen voor een hybride oplossing die is uitgevoerd met PV panelen om zo de wensen van de bewoners te behartigen.

 

GeniaAir Hybrid

De gekozen oplossing is een GeniaAir warmtepomp in een hybride opstelling. Deze opstelling maakt gebruik van 2 verschillende technieken: de GeniaAir lucht/ water warmtepomp en een HR ketel, waarbij hier gekozen is voor de ThermoElegance advance. Door middel van Dynamische Systeem Intelligentie(In het kort DSI genoemd) word de inzet van de warmtepomp geoptimaliseerd en loopt de kostenbesparing op tot wel 35%.

 

Voor maximaal rendement is een laag temperatuur afgifte systeem gekozen. Deze keuze geeft de mogelijkheid naast verwarmen ook te koelen met de GeniaAir.

 

Betrokken partijen

Aannemer: Van der Kooij Bouwmanagement

Installatiebedrijf: Derwort Loodgieters BV, Delft

Datum oplevering: januari 2017

Technisch Project Adviseur: Hans Wiessner