Zoek

11 woningen GeniaAir systeem All electric

Wiarda te Leeuwarden

April 2016 - De nieuw te bouwen 11 woningen in project Wiarda te Leeuwarden worden gebouwd in een eigentijdse wijk met mooie Friese dorpsarchitectuur. De gemeente Leeuwarden heeft hoge duurzaamheidsambities voor Wiarda. Zo is er geen gasleiding in de wijk, er is daarom gekozen voor het GeniaAir systeem All electric van AWB.


GeniaAir systeem toegelicht

De verwarmingsinstallatie wordt All electric met de GeniaAir warmtpomp, opgesteld buiten de woning, en de warmtpompboiler die op de zolder van elke woning wordt geplaatst. In de verkoopbrochure wordt het AWB GeniaAir systeem nog eens duidelijk toegelicht:

De buitenunit staat in contact met de buitenlucht. Door de lucht door de buitenunit te blazen, zal de warmtepomptechniek de warmte uit de buitenlucht onttrekken voor verwarming. Voor koeling werkt dit andersom. Een lage temperatuur is hiervoor al voldoende. Door de speciale compressieverdampingstechniek van de warmtepomp is het mogelijk de energie uit de buitenlucht op te slaan in het medium water in de lucht-warmteboiler, dit in de vorm van koud of warmwater. De gebufferde energie kan dan worden gebruikt voor de verwarming of koeling van uw woning. Als verwarmingssysteem wordt vloerverwarming toegepast in de woningen.


Bewonerspresentatie

AWB Account Manager Wessel de Haan en Technisch Project Adviseur Matthijs Westerhof hebben onlangs over het innovatieve GeniaAir systeem een presentatie gegeven aan de toekomstige bewoners. De bouw is gestart, voor de toekomstige bewoners is het nu wachten op puur woongenot vanaf september.


Aannemer: Geveke Bouw en Ontwikkeling

Installatiebedrijf: GGB Installaties, Zuidbroek

Datum oplevering: medio september 2016

AWB Account Manager: Wessel de Haan

Technisch Project Adviseur: Matthijs Westerhof