Zoek

7. Onderhoud & eerste inbedrijfstelling

Elektriciteitprijs - AWB

7. Onderhoud & eerste inbedrijfstelling

Onderhoud

Voor een optimale werking adviseert AWB om onderhoud te plegen op het totale hybride systeem, inclusief het afgiftesysteem. De onderhoudswerkzaamheden van de GeniaHybrid bestaan uit een aantal essentiële handelingen. Deze worden gedetailleerd toegelicht in de installatiehandleidingen van elk systeemcomponent en in de GeniaHybrid systeemhandleiding. Hieronder ziet u een verkorte onderhouds- en inspectiechecklist.

Eerste inbedrijfstelling

De servicedienst van AWB verzorgt de eerste inbedrijfstelling van de GeniaHybrid. Zo kunnen we een optimale werking van de hybride-installatie garanderen. Tijdens de eerste inbedrijfstelling controleert de servicemonteur alle aansluitingen en de werking van het totale systeem. Tevens maakt hij alle in- en afstellingen en geeft uitleg aan de bewoners. Alle werkzaamheden worden vastgelegd in een inbedrijfstelling rapport.

Energie-efficiëntie coëfficiënt

Bij het ingebruiknemen van de GeniaHybrid dient er een Energie-efficiëntie coëfficiënt ingegeven te worden. Deze bepaalt het kantelpunt tussen de warmtepomp en de ketel. De energieleverancier in de betreffende regio kan de huidige energieprijzen opgeven. Let hierbij op dat de opgegeven energieprijs voor zowel aardgas als elektra inclusief de gemiddelde leveringskosten, Energie Belasting en BTW zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan adviseert AWB de huidige landelijk gemiddelde energieprijzen van € 0,79 voor aardgas en € 0,20 voor elektra aan te houden. Bron: Ministerie van Economische Zaken, EnergieNed en Energycircle (2009).